
Blog
- Desery
- Dominika Hatala
Crumble z owocami – przepis
Składniki (2 porcje):
- 3 brzoskwinie
- 100 g malin
- 50 g mąki owsianej
- 25 g erytrytolu
- 20 g masła
Crumble z owocami- opis przygotowania:
Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki i umieść razem z malinami w naczyniu żaroodpornym. Przygotuj kruszonkę: do miski dodaj mąkę, masło i erytrytol. Całość zagnieć i uformuj w kulkę. Kruszonkę wyłóż na owoce. Piecz w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 270 kcal
Białko: 5,6 g
Tłuszcze: 10,8 g
Węglowodany: 34,2 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol