Blog

Crumble z owocami

Crumble z owocami – przepis

Składniki (2 porcje):

  • 3 brzoskwinie
  • 100 g malin
  • 50 g mąki owsianej
  • 25 g erytrytolu
  • 20 g masła


Crumble z owocami- opis przygotowania:

Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki i umieść razem z malinami w naczyniu żaroodpornym. Przygotuj kruszonkę: do miski dodaj mąkę, masło i erytrytol. Całość zagnieć i uformuj w kulkę. Kruszonkę wyłóż na owoce. Piecz w 180 stopniach przez ok. 40 minut.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 270 kcal
Białko: 5,6 g
Tłuszcze: 10,8 g
Węglowodany: 34,2 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁