Składniki:
- 100g piersi z kurczaka
- 150g gnocchi
- 5g oleju
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryki czerwonej
- sól, pieprz, przyprawa meksykańska, słodka papryka
- garść roszponki
- 30g kukurydzy
- 5g oliwy
Bowl meksykański – opis przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy gnocchi i podsmażamy przez kilka minut. Kroimy cebulę w piórka a paprykę i kurczaka w cienkie paski, następnie podsmażamy wszystko na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą meksykańską i słodką papryką. Do miski dodajemy roszponkę, gnocchi, kurczaka z papryką i cebulą oraz kukurydzę. Wszystko polewamy oliwą, posypujemy pieprzem i płatkami chilli.
2 komentarze do “Bowl meksykański – przepis”
Czy w tym daniu sprawdzi się tofu zamiast kurczaka?
Jasne 🙂