Blog

Bowl meksykański – przepis

Składniki:

  • 100g piersi z kurczaka
  • 150g gnocchi
  • 5g oleju
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 papryki czerwonej
  • sól, pieprz, przyprawa meksykańska, słodka papryka
  • garść roszponki
  • 30g kukurydzy
  • 5g oliwy

 

Bowl meksykański – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy gnocchi i podsmażamy przez kilka minut. Kroimy cebulę w piórka a paprykę i kurczaka w cienkie paski, następnie podsmażamy wszystko na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą meksykańską i słodką papryką. Do miski dodajemy roszponkę, gnocchi, kurczaka z papryką i cebulą oraz kukurydzę. Wszystko polewamy oliwą, posypujemy pieprzem i płatkami chilli.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 506 kcal
Białko: 30g
Tłuszcze: 13g
Węglowodany: 68g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

2 komentarze do “Bowl meksykański – przepis

  1. Avatar Sandra pisze:

    Czy w tym daniu sprawdzi się tofu zamiast kurczaka?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk