Blog
Bowl meksykański – przepis
Składniki:
- 100g piersi z kurczaka
- 150g gnocchi
- 5g oleju
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryki czerwonej
- sól, pieprz, przyprawa meksykańska, słodka papryka
- garść roszponki
- 30g kukurydzy
- 5g oliwy
Bowl meksykański – opis przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy gnocchi i podsmażamy przez kilka minut. Kroimy cebulę w piórka a paprykę i kurczaka w cienkie paski, następnie podsmażamy wszystko na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą meksykańską i słodką papryką. Do miski dodajemy roszponkę, gnocchi, kurczaka z papryką i cebulą oraz kukurydzę. Wszystko polewamy oliwą, posypujemy pieprzem i płatkami chilli.
Udostępnij:
Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol
2 komentarze do “Bowl meksykański – przepis”
Czy w tym daniu sprawdzi się tofu zamiast kurczaka?
Jasne 🙂