
Blog
- Obiady
- Ania Jaracz
Dyniowe gnocchi z dodatkami – przepis
Polecam podać z rukolą, zielonym pesto, mozarellą light pokrojoną w kostkę oraz pomidorkami koktajlowymi!
Składniki:
- 150g puree z dyni
- pół szklanki mąki lub szklanka – w zależności od wilgotności dyni
- sól, pieprz
Dyniowe gnocchi z dodatkami- opis przygotowania:
Upieczoną dynie blendujemy do czasu aż powstanie purre a następnie dodajemy mąke, sól oraz pieprz. Wszystko wyrabiamy a następnie wykładamy ciasto na deskę podsypaną mąką. Z ciasta formujemy dwa długie wałki i kroimy na mniejsze części. Każdy kawałek rolujemy na widelcu. Na gotującą wodę wrzucamy gnocchi i gotujemy kilkanaście minut aż do wypłynięcia. Gotowe gnocchi przekładamy na talerz, dodajemy rukolę, zielone pesto, pokrojoną w kostkę mozzarellę light i pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem i płatkami chili.
Dyniowe gnocchi (bez dodatków):
Kaloryczność: 284 kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 1g
Węglowodany: 58g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol