Dyniowe gnocchi z dodatkami – przepis

Polecam podać z rukolą, zielonym pesto, mozarellą light pokrojoną w kostkę oraz pomidorkami koktajlowymi!

 

Składniki:

  • 150g puree z dyni
  • pół szklanki mąki lub szklanka – w zależności od wilgotności dyni
  • sól, pieprz

 

Dyniowe gnocchi z dodatkami- opis przygotowania:

Upieczoną dynie blendujemy do czasu aż powstanie purre a następnie dodajemy mąke, sól oraz pieprz. Wszystko wyrabiamy a następnie wykładamy ciasto na deskę podsypaną mąką. Z ciasta formujemy dwa długie wałki i kroimy na mniejsze części. Każdy kawałek rolujemy na widelcu. Na gotującą wodę wrzucamy gnocchi i gotujemy kilkanaście minut aż do wypłynięcia. Gotowe gnocchi przekładamy na talerz, dodajemy rukolę, zielone pesto, pokrojoną w kostkę mozzarellę light i pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem i płatkami chili.

Dyniowe gnocchi (bez dodatków):

Kaloryczność: 284 kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 1g
Węglowodany: 58g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.