Blog

jabłka z cynamonem

Apple cinnamon rings

Składniki:

  • 150 g jabłka
  • 1 jajko
  • 50 g mąki orkiszowej
  • 30 ml mleka
  • 15 g ksylitolu
  • 10 g oleju
  • proszek do pieczenia, cynamon

 

Apple cinnamon rings – opis przygotowania:

Do miski dodaj jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Jabłko pokrój w cienkie plastry, usuń z nich gniazda nasienne. Plastry obtocz w przygotowanym cieście i smaż na patelni z dodatkiem oleju z dwóch stron. Gotowe ringsy obtocz w ksylitolu wymieszanym z cynamonem.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 467 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 17,5 g
Węglowodany: 56,5 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk