Blog
- Desery
- Dominika Hatala
Apple cinnamon rings
Składniki:
- 150 g jabłka
- 1 jajko
- 50 g mąki orkiszowej
- 30 ml mleka
- 15 g ksylitolu
- 10 g oleju
- proszek do pieczenia, cynamon
Apple cinnamon rings – opis przygotowania:
Do miski dodaj jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Jabłko pokrój w cienkie plastry, usuń z nich gniazda nasienne. Plastry obtocz w przygotowanym cieście i smaż na patelni z dodatkiem oleju z dwóch stron. Gotowe ringsy obtocz w ksylitolu wymieszanym z cynamonem.
Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 467 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 17,5 g
Węglowodany: 56,5 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol