sernik_dubajska_czekolada

Sernik dubajska czekolada

Składniki (6 porcji):

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 3 jajka
  • 25 g budyniu śmietankowego w proszku
  • 40 g erytrytolu
  • 100 g ciasta filo
  • 10 g masła
  • 50 g pasty pistacjowej
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 ml mleka
  • 20 g pistacji


Sernik dubajska czekolada – opis przygotowania:

Twaróg zblenduj z jajkami, budyniem, słodzidłem. Na spód blaszki wyłóż papier do pieczenia, wylej masę. Piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut. Zostaw do ostygnięcia.Przygotuj nadzienie pistacjowe – ciasto pokrój, podsmaż na maśle na złoty kolor. Przełóż do miski, wymieszaj z pastą pistacjową. Kiedy masa serowa wystygnie, dodaj masę pistacjową. Przygotuj polewę – czekoladę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej, polej ciasto. Posyp pistacjami i umieść w lodówce na kilka godzin.

 

Wartości odżywcze (1  z 6 porcji):

Kaloryczność: 393 kcal
Białko: 24,3g
Tłuszcze: 19,5g
Węglowodany: 36,3g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.