
Blog
- Desery
- Dominika Hatala
Sernik dubajska czekolada
Składniki (6 porcji):
- 500 g twarogu półtłustego
- 3 jajka
- 25 g budyniu śmietankowego w proszku
- 40 g erytrytolu
- 100 g ciasta filo
- 10 g masła
- 50 g pasty pistacjowej
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 ml mleka
- 20 g pistacji
Sernik dubajska czekolada – opis przygotowania:
Twaróg zblenduj z jajkami, budyniem, słodzidłem. Na spód blaszki wyłóż papier do pieczenia, wylej masę. Piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut. Zostaw do ostygnięcia.Przygotuj nadzienie pistacjowe – ciasto pokrój, podsmaż na maśle na złoty kolor. Przełóż do miski, wymieszaj z pastą pistacjową. Kiedy masa serowa wystygnie, dodaj masę pistacjową. Przygotuj polewę – czekoladę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej, polej ciasto. Posyp pistacjami i umieść w lodówce na kilka godzin.
Wartości odżywcze (1 z 6 porcji):
Kaloryczność: 393 kcal
Białko: 24,3g
Tłuszcze: 19,5g
Węglowodany: 36,3g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol