Sałatka z bobem i pieczonymi ziemniakami

Sałatka z bobem i pieczonymi ziemniakami

Składniki (1 porcja):

  • 150 g ziemniaków
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g skrobi ziemniaczanej
  • 80 g bobu
  • 1 jajko
  • 20 g rukoli
  • 40 g ogórka
  • 30 g sera feta
  • Koperek

 

Sałatka z bobem i pieczonymi ziemniakami – opis przygotowania:

Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź, ostudź i obierz z łupinek. Ziemniaki umyj, pokrój w kostkę, wymieszaj z 1/2 porcji oliwy, skrobią, ulubionymi przyprawami i piecz przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Jajko ugotuj na półmiękko lub na twardo. Do miski dodaj rukolę, ziemniaki, pokrojonego w plastry ogórka, bób, pokruszony ser feta i przekrojone na pół jajko. Polej pozostałą oliwą i posyp posiekanymi ziołami.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 456 kcal
Białko: 21,3 g
Tłuszcze: 22,6g
Węglowodany: 45,8 g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.