proteinowe pancakes

Proteinowe pancakes

Składniki (1 porcja):

  • 200g puddingu proteinowego
  • 70 g truskawek
  • 1 jajko
  • 30 g mąki orkiszowej
  • 15 g masła orzechowego
  • 3 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

 

Proteinowe pancakes – opis przygotowania:

Do miski dodaj 3/4 puddingu, mąkę, jajko i proszek do pieczenia. Masę dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni posmarowanej oliwą z obu stron, aż placki staną się złociste. Placki ułóż na talerzu, dodaj pozostały pudding, masło orzechowe oraz pokrojone truskawki.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 466,4 kcal
Białko: 35g
Tłuszcze: 20g
Węglowodany: 34,8g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.