
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Proteinowe pancakes
Składniki (1 porcja):
- 200g puddingu proteinowego
- 70 g truskawek
- 1 jajko
- 30 g mąki orkiszowej
- 15 g masła orzechowego
- 3 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Proteinowe pancakes – opis przygotowania:
Do miski dodaj 3/4 puddingu, mąkę, jajko i proszek do pieczenia. Masę dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni posmarowanej oliwą z obu stron, aż placki staną się złociste. Placki ułóż na talerzu, dodaj pozostały pudding, masło orzechowe oraz pokrojone truskawki.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 466,4 kcal
Białko: 35g
Tłuszcze: 20g
Węglowodany: 34,8g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol