Blog

Penne z pieczarkami i szparagami – przepis

Penne z pieczarkami i szparagami

 

Składniki (2 porcje):

  • 120g makaronu penne
  • 200g pieczarek
  • 200g szparagów
  • 100g śmietanki 12%
  • 1 mozzarella light
  • 15g parmezanu
  • 5g oleju rzepakowego
  • świeża bazylia, sól, pieprz, czosnek

 

Penne z pieczarkami i szparagami – opis przygotowania:

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej. Ze szparagów odłam ich twarde końce, pokrój je na mniejsze kawałki a następnie wrzuć na patelnię. Po chwili dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż całość 3-6 minut. Do gotowych warzyw dodaj śmietankę i dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Dodaj ugotowany makaron i pokrojoną w kostkę mozzarellę, wymieszaj i poczekaj, aż ser się stopi. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem, tartym parmezanem i świeżą bazylią.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 477kcal
Białko: 31g
Tłuszcze: 17g
Węglowodany: 51g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk