
Blog
Pasta jajeczna – przepis
Jeśli lubisz kanapki to mam dla Ciebie kilka propozycji na pyszne pasty kanapkowe!
Wśród moich propozycji znajdziesz takie pasty jak:
- Pasta łososiowa
- Pasta jajeczna
- Pasta z białej fasolki
- Pasta śródziemnomorska
Wszystkie propozycje znajdziesz w filmie na moim kanale YT – link zostawię na dole.
Składniki (1 porcja):
- 2 ugotowane jajka
- 1 łyżka serka śmietankowego
- 1 łyżka majonezu lekkiego/roślinnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Pasta jajeczna – opis przygotowania:
Jajka ugotuj, przełóż do miski i rozdrobnij widelcem. Dodaj serek śmietankowy, majonez, musztardę i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 336kcal
Białka: 17g
Tłuszcze: 27g
Węglowodany: 6g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol