Czy są tu jacyś fani McWrapów? Przygotowałam dla Was pyszną, domową wersję! Stripsy są pieczone w piekarniku (przepyszne!) a sama tortilla jest pełnoziarnista, przez co cały McWrap jest odchudzony i zdrowszy.
Składniki (1 porcja):
- 1 tortilla pełnoziarnista
- Garść sałaty lodowej i rukoli
- 3 plastry pomidora
- Plaster sera cheddar
- Łyżka pikantnego ketchupu i jogurtu greckiego/majonezu light
- 50-80g piersi z kurczaka pociętej na szersze paski
- 5g oliwy wymieszanej z solą, pieprzem, papryką słodką i chili
- Panierka: 10g płatków kukurydzianych, 5g mąki kukurydzianej, sól, curry, chili (całość blendujemy)
McWrap z chrupiącym kurczakiem – opis przygotowania:
Mięso mieszamy z oliwą a następnie obtaczamy w panierce i pieczemy ok. 20 minut w 220 st (góra-dół). Wrapa smarujemy ketchupem i jogurtem/majonezem, nakładamy sałatę, plastry pomidora, upieczone stripsy i pokrojony w paski ser cheddar. Zawijamy i wcinamy.
SMACZNEGO! 🙂
2 komentarze do “McWrap z chrupiącym kurczakiem”
Dzień dobry, ile kalorii ma jedna porcja?
Dzień dobry dietetykiem nie jestem ale polecam do tego aplikację Fitatu (nie trzeba płacić) wystarczy dodać wszystkie składniki w ilości i kalorie obliczone ;))