Jagodowa owsianka z bananem
Kolejna odsłona owsianki – tym razem w wersji jagodowej. W jednej porcji jesteśmy w stanie przemycić ok. 150-200g owoców, w tym owoce jagodowe, które są bombą antyoksydantów. Jagodowa owsianka jest w pełni zbilansowana w białko, tłuszcze i węglowodany, przez co nasyci nas na długi czas. Jedna porcja dostarczy nam prawie 9g błonnika pokarmowego. To pomysł na idealne, pyszne, zdrowe śniadanie.
Składniki (1 porcja):
- 150ml mleka
- 40g płatków owsianych
- 100g mrożonych jagód
- 1/2 banana
- 1/2 skyru naturalnego
- 10g orzechów nerkowca
- 10g erytrytolu lub innego słodzidła
Jagodowa owsianka z bananem – opis przygotowania:
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 434kcal
Białko: 22,6g
Tłuszcze: 10g
Węglowodany: 58,7g