Blog

Gnocchi z kurczakiem i papryką – przepis

Dzień dobry w środę! Wiem, że lubicie szybkie przepisy, szczególnie w zabiegane dni. Dzisiaj mam dla Was propozycję na ekspresowy obiad.

 

Składniki (3 porcje):

  • 1 opakowanie gnocchi (500g)
  • 250g piersi z kurczaka
  • 2 papryki – mogą być kolorowe
  • 10g oleju rzepakowego
  • 15g oliwy z oliwek
  • Świeża bazylia
  • Przyprawy – u mnie sól, pieprz, curry, oregano i słodka papryka

 

Gnocchi z kurczakiem i papryką  – opis przygotowania:

Paprykę kroimy w cienkie paski i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Na drugiej patelni, na oleju podsmażamy gnocchi. Kurczaka kroimy w kostkę, dowolnie doprawiamy (sól, pieprz, czosnek, słodka papryka) i dodajemy do papryki. Całość podsmażamy, aż papryka będzie miękka a kurczak zrobiony, a następnie dodajemy gnocchi. Dodajemy oliwę, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotowe danie przekładamy na talerz z dodatkiem świeżej bazylii.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 450kcal
Białko: 26g
Tłuszcze: 10g
Węglowodany: 64g

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁