Blog

Dutch baby z gruszką – przepis

Składniki:

  • 1 gruszka
  • 75ml mleka
  • 50g mąki
  • 1 jajko
  • 10g ksylitolu
  • Szczypta cukru wanilinowego
  • 5g masła
  • 75g skyru naturalnego
  • 10g masła orzechowego
  • 50g malin
  • 50g borówek

 

Dutch baby z gruszką – opis przygotowania:

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy je do piekarnika. Do kielicha blendera wlewamy jajko, dodajemy 50g mąki, 75ml mleka, 2 łyżeczki ksylitolu i trochę cukru wanilinowego. Wszystko dokładnie blendujemy. Gruszkę kroimy w plasterki. Do nagrzanego naczynia żaroodpornego wlewamy ciasto i dodajemy plasterki gruszki. Wszystko wkładamy do piekarnika na około 18 minut. Powstałego naleśnika przekładamy na talerz i dodajemy dodatki takie jak owoce, skyr i masło orzechowe.

 

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 573 kcal
Białko: 30g
Tłuszcze: 17,4g
Węglowodany: 75g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

3 komentarze do “Dutch baby z gruszką – przepis

  1. Avatar Asia pisze:

    Bardzo lubię twoje przepisy, ale zawsze brakuje mi wielkości foremek ????

  2. Avatar Mariola Rekus pisze:

    Ile gram gruszki po obraniu?
    Gruszka, gruszce nie równa

    1. Dominika Hatala Dominika Hatala pisze:

      To nie ma znaczenia, każda będzie ok 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁