
Blog
Bowl a’la sushi – przepis
Składniki:
- 50g ryżu – najlepiej do sushi
- 100g łososia
- 5g oleju
- 1 mała marchewka
- ogórek zielony
- 1/2 awokado
- biały sezam
- sos sojowy, sos Sriracha
Bowl a’la sushi – opis przygotowania:
Do garnka wsypujemy 50g ryżu basmati, dodajemy połowę szklanki wody i trochę soli. Gotujemy przez około 15 min (do całkowitego wchłonięcia wody). Obieramy marchewkę i kroimy ją w cienkie paski. Ogórka kroimy w półplastry. Połowę awokado kroimy w paski. 100g łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do miski dodajemy ryż, łososia, zielonego ogórka, marchewkę i awokado. Całość polewamy sosem sojowym, sosem sriracha i posypujemy białym sezamem.
Udostępnij:

Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol