Blog

Bowl a’la sushi – przepis

Składniki:

  • 50g ryżu – najlepiej do sushi
  • 100g łososia
  • 5g oleju
  • 1 mała marchewka
  • ogórek zielony
  • 1/2 awokado
  • biały sezam
  • sos sojowy, sos Sriracha

 

Bowl a’la sushi – opis przygotowania:

Do garnka wsypujemy 50g ryżu basmati, dodajemy połowę szklanki wody i trochę soli. Gotujemy przez około 15 min (do całkowitego wchłonięcia wody). Obieramy marchewkę i kroimy ją w cienkie paski. Ogórka kroimy w półplastry. Połowę awokado kroimy w paski. 100g łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Do miski dodajemy ryż, łososia, zielonego ogórka, marchewkę i awokado. Całość polewamy sosem sojowym, sosem sriracha i posypujemy białym sezamem.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 560 kcal
Białko: 27g
Tłuszcze: 29g
Węglowodany: 48g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁