Blog
- Kolacje
- Dominika Hatala
Bagietka z pesto, pomidorami i burratą
Składniki (2 porcje):
- 150 g pomidorów koktajlowych
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 120 g bagietki z ziarnami
- 30 g pesto zielonego
- 20 g rukoli
- 165 g burraty
- sos balsamiczny
Bagietka z pesto, pomidorami i burratą – opis przygotowania:
Pomidorki umieść w naczyniu żaroodpornym, dodaj sól, pieprz i czosnek, polej 1/2 porcji oliwy. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut. Bagietkę przekrój na poł, podpiecz na patelni z pozostałą oliwą. Posmaruj pesto, dodaj sałatę, burratę i podpieczone pomidorki, polej sosem balsamicznym.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 531 kcal
Białko: 17,3 g
Tłuszcze: 34 g
Węglowodany: 34,6 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol