Bagietka z pesto, pomidorami i burratą

Bagietka z pesto, pomidorami i burratą

Składniki (2 porcje):

  • 150 g pomidorów koktajlowych

  • 10 g oliwy z oliwek

  • 1 ząbek czosnku

  • 120 g bagietki z ziarnami

  • 30 g pesto zielonego

  • 20 g rukoli

  • 165 g burraty

  • sos balsamiczny



 

Bagietka z pesto, pomidorami i burratą – opis przygotowania:

 

Pomidorki umieść w naczyniu żaroodpornym, dodaj sól, pieprz i czosnek, polej 1/2 porcji oliwy. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut. Bagietkę przekrój na poł, podpiecz na patelni z pozostałą oliwą. Posmaruj pesto, dodaj sałatę, burratę i podpieczone pomidorki, polej sosem balsamicznym.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 531 kcal
Białko: 17,3 g
Tłuszcze: 34 g
Węglowodany: 34,6 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.