Blog

Quesadilla z kurczakiem – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 1 tortilla
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 80-100g piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, czosnek, słodka papryka, kmin rzymski, chili
  • 5g oleju rzepakowego
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 20-30g mozzarelli tartej

 

Quesadilla z kurczakiem – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Kurczaka pokrój w paski i dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, słodką papryką, kminem rzymskim i chili, wymieszaj i dodaj na patelnię. Gotowy farsz nałóż na połowę placka tortilli, posyp kukurydzą, tartą mozzarellą na następnie złóż. Podsmaż na suchej patelni z dwóch stron, do momentu, aż placek zrobi się chrupiący. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia a następnie przekrój na trzy części.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 460kcal
Białko: 33g
Tłuszcze: 16g
Węglowodany: 47g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁