
Blog
- Obiady
- Dominika Hatala
Pieczony kalafior – przepis
Pieczony kalafior
Składniki:
- 1 kalafior
- 25g oliwy z oliwek
- 30g tartego parmezanu lub grana padano
- sól, pieprz, czosnek, słodka papryka
Pieczony kalafior – opis przygotowania:
Różyczki kalafiora rozłóż na blaszce, polej oliwą z oliwek, posyp tartym parmezanem, solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Całość wymieszaj i piecz w 220 stopniach około 30 minut.
Wartości odżywcze (całość):
Kaloryczność: 576kcal
Białko: 32g
Tłuszcze: 36g
Węglowodany: 40g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol