Pieczony kalafior – przepis

Pieczony kalafior

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 25g oliwy z oliwek
  • 30g tartego parmezanu lub grana padano
  • sól, pieprz, czosnek, słodka papryka

 

Pieczony kalafior – opis przygotowania:

Różyczki kalafiora rozłóż na blaszce, polej oliwą z oliwek, posyp tartym parmezanem, solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Całość wymieszaj i piecz w 220 stopniach około 30 minut.

 

Wartości odżywcze (całość):

Kaloryczność: 576kcal
Białko: 32g
Tłuszcze: 36g
Węglowodany: 40g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.