Blog

Gnocchi ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami

Dzisiaj mam dla Was kolejny szybki przepis na gnocchi – tym razem w wersji wegetariańskiej. Gnocchi kupuję w Lidlu, ale są też w Biedronce i w innych marketach. Można też zrobić je samodzielnie, w domu.

 

Składniki (2 porcje):

  • 300g gnocchi
  • 125g mozzarella light
  • 100g pomidorki koktajlowe
  • 200g świeży szpinak
  • 10g olej
  • 60g śmietanka 18%
  • sól, pieprz, czosnek

 

Gnocchi ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp gnocchi. Całość podsmażaj ok. 6-7 minut. W tym czasie pomidorki przekrój na połówki a mozzarellę pokrój w kostkę. Do podsmażonych klusek dodaj szpinak i poczekaj, aż zwiędnie. Dodaj śmietankę, całość wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodaj mozzarellę, pomidorki, chwilę podgotuj i przełóż na talerz.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 465kcal
Białko: 21g
Tłuszcze: 17g
Węglowodany: 55g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁