
Blog
- Obiady
- Dominika Hatala
Gnocchi ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami
Dzisiaj mam dla Was kolejny szybki przepis na gnocchi – tym razem w wersji wegetariańskiej. Gnocchi kupuję w Lidlu, ale są też w Biedronce i w innych marketach. Można też zrobić je samodzielnie, w domu.
Składniki (2 porcje):
- 300g gnocchi
- 125g mozzarella light
- 100g pomidorki koktajlowe
- 200g świeży szpinak
- 10g olej
- 60g śmietanka 18%
- sól, pieprz, czosnek
Gnocchi ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami – opis przygotowania:
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wsyp gnocchi. Całość podsmażaj ok. 6-7 minut. W tym czasie pomidorki przekrój na połówki a mozzarellę pokrój w kostkę. Do podsmażonych klusek dodaj szpinak i poczekaj, aż zwiędnie. Dodaj śmietankę, całość wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodaj mozzarellę, pomidorki, chwilę podgotuj i przełóż na talerz.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 465kcal
Białko: 21g
Tłuszcze: 17g
Węglowodany: 55g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol