Gnocchi z kurkami i brokułami – przepis

Ostatni przepis na ekspresowy obiad bardzo Wam się spodobał, więc dzisiaj ponownie GNOCCHI w roli głównej! Dzisiaj w białej odsłonie – z brokułami, kurkami i mozzarellą w sosie ze śmietanki. Lecimy z przepisem!

 

Składniki (1 porcja):

  • 150g gnocchi
  • 100g kurki (lub pieczarki)
  • 150g brokułów
  • 35g śmietanki 18%
  • 60g mozzarelli light
  • 5g oleju rzepakowego

 

Gnocchi z kurkami i brokułami – opis przygotowania:

Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze. Kurki lub pieczarki dokładnie umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć na patelnie – podsmażaj do miękkości (kurki puszczą sok) a następnie ściągnij je z patelni. Na patelnie dodaj olej i gnocchi – całość podsmaż. Do gotowych klusek dodaj śmietankę, całość wymieszaj i dopraw do smaku (u mnie sól, pieprz, czosnek i oregano). Dodaj brokuły, kurki i pokrojoną w kosteczkę mozzarellę – całość wymieszaj i przełóż na talerz.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 515kcal
Białko: 24g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 67g

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.