Gnocchi z kurczakiem i warzywami

Pomysł na obiad w 15 minut! Przepis ten pochodzi z diety na wynos 3.0.

 

Składniki (2 porcje):

  • 200g mięso z piersi kurczaka
  • 300g gnocchi
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cukinia
  • 20g oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, czosnek, chili, słodka papryka
  • szczypiorek

 

Gnocchi z kurczakiem i warzywami – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej 10g oliwy i podsmaż posiekaną w kostkę cebulę. W garnku zagotuj wodę i ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnię dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, całość podsmaż do miękkości. Mięso z piersi kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką a następnie dodaj na patelnię. Smaż kilka minut. Dodaj ugotowane gnocchi, pozostałą oliwę, dopraw całość do smaku solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Gnocchi z kurczakiem i warzywami przełóż na talerz i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 489kcal
Białko: 30g
Tłuszcze: 12g
Węglowodany: 65g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.