Blog

Gnocchi w sosie pomidorowym

Gnocchi w sosie pomidorowym

 

Składniki (3 porcje):

  • gotowe gnocchi 1 opakowanie (600g)
  • mozzarella light 1 opkowanie (125g)
  • 2 szalotki lub białe cebule
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100ml śmietanki 12%
  • 30g tartego parmezanu lub grana padano
  • świeża bazylia
  • 6g oleju rzepakowego
  • sól, pieprz, czosnek, płatki chili

 

Gnocchi w sosie pomidorowym – opis przygotowania:

Gnocchi ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj koncentrat pomidorowy, odrobinę wody, śmietankę, garść startego parmezanu i całość wymieszaj. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i płatkami chili. Do gotowego sosu dodaj gnocchi, wymieszaj i przełóż je na talerz. Podaj z tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę mozzarellą i listkami świeżej bazylii.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 534kcal
Białko: 23g
Tłuszcze: 14g
Węglowodany: 79g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁