Czekoladowa owsianka z gruszką – przepis

Dzisiaj kolejna propozycja owsiankowa – tym razem w wersji czekoladowej z duszoną gruszką, skyrem i masłem orzechowym. Jak dla mnie to idealna propozycja na sezon jesień-zima i świetnie sprawdza się na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na kolację. Ciepła, podgotowana gruszka nadaje całej owsiance ogrom słodyczy, a skyr naturalny przebija czekoladowy smak. Masło orzechowe genialnie uzupełnia tę kompozycję. Polecam spróbować wszystkim fanom owsiankowych kombinacji 🙂

 

Składniki:

  • 40g płatki owsiane
  • 150ml mleko
  • 1 gruszka
  • 1/2 skyr naturalny
  • 15g masło orzechowe
  • 10g erytrytol
  • 5g kakao
  • kostka gorzkiej czekolady

 

Czekoladowa owsianka z gruszką – opis przygotowania:

Do garnka wsyp płatki, zalej mlekiem i poczekaj, aż się zagotują. Zmniejsz ogień i mieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej, gęstej konsystencji. Dodaj erytrytol, kakao, gorzka czekoladę i wymieszaj. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Przełóż ją do garnka i podgotuj z odrobiną wody. Przełóż płatki do miseczki, dodaj duszoną gruszkę, skyr i masło orzechowe.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 490kcal
Białko: 24,3g
Tłuszcze: 16,2g
Węglowodany: 58,7g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *