
Blog
Bagietka z figą i serem camembert – przepis
Sezon na figi w pełni, więc czas wykorzystać je w swojej kuchni Figi są doskonałym źródłem składników mineralnych takich jak potas, wapń czy magnez. Na pierwszy ogień wędruje przepis na pyszną bagietkę z figami.
Składniki (1 większa porcja lub 2 mniejsze):
- 1 półbagietka wieloziarnista
- 45g sera camembert
- 1 figa
- garść rukoli
- 10g orzechów włoskich
- 5g miodu
Bagietka z figą i serem camembert – opis przygotowania:
Bagietkę przekrój na pół, nałóż na nią plastry sera camembert i podpiecz ją kilka minut w piekarniku. Na górę nałóż rukolę, plastry figi, całość polej miodem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze (1 większa porcja lub 2 mniejsze):
Kaloryczność: 610kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 91g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol