Bagietka z figą i serem camembert – przepis

Sezon na figi w pełni, więc czas wykorzystać je w swojej kuchni  Figi są doskonałym źródłem składników mineralnych takich jak potas, wapń czy magnez. Na pierwszy ogień wędruje przepis na pyszną bagietkę z figami.

 

Składniki (1 większa porcja lub 2 mniejsze):

  • 1 półbagietka wieloziarnista
  • 45g sera camembert
  • 1 figa
  • garść rukoli
  • 10g orzechów włoskich
  • 5g miodu

 

Bagietka z figą i serem camembert – opis przygotowania:

Bagietkę przekrój na pół, nałóż na nią plastry sera camembert i podpiecz ją kilka minut w piekarniku. Na górę nałóż rukolę, plastry figi, całość polej miodem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

 

 

 

Wartości odżywcze (1 większa porcja lub 2 mniejsze):

Kaloryczność: 610kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 91g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *