Pizza na tortilli

Składniki (1 porcja):

  • 1 wrap wieloziarnisty
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, oregano, słodka papryka
  • 3 plastry wędliny z piersi kurczaka
  • 1/2 mozzarelli light
  • pomidory koktajlowe
  • rukola

 

Pizza na tortilli – opis przygotowania:

Do miski dodajemy 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, oregano, słodką paprykę i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania sosu. Szynkę z kurczaka, mozzarellę oraz pomidorki kroimy. Placek tortilli smarujemy wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i dodajemy dodatki (wędlinę, mozzarellę i pomidory koktajlowe). Tortillę wkładamy do piekarnika na 5 minut, 200 stopni. Gotowe danie posypujemy świeżą rukolą.

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.