Blog

naleśniki kinder country

Naleśniki a’la kinder country – przepis

Dzisiaj mam dla Was pyszną propozycję na weekendowe śniadanie prosto z mojego nowego ebooka Naleśnikowy zawrót głowy. Jeśli lubicie popularnego batonika Kinder Country to na pewno Wam posmakują!

 

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko
  • 40 ml mleka + 40 ml wody
  • 40 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1⁄2 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 75 g skyru waniliowego
  • 75g serka waniliowego homogenizowanego
  • 1 łyżeczka kremu biała czekolada lub 2 kostki roztopionej białej czekolady
  • 10g płatków typu kangus
  • 70g malin

 

Naleśniki a’la kinder country – opis przygotowania:

Do kielicha blendera wbij jajko, dodaj mleko, wodę, mąkę, ksylitol, kakao, olej rzepakowy i całość dokładnie zmiksuj. Z gotowego ciasta usmaż 2/3 naleśniki, po czym przygotuj nadzienie: do miseczki dodaj skyr, serek waniliowy i krem z białej czekolady. Całość dokładnie wymieszaj, następnie wsyp płatki i ponownie przemieszaj. Gotowe naleśniki posmaruj kremem i zwiń w rulony. Podaj z malinami i jeśli masz ochotę to przygotuj też polewę: czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli wodnej z odrobiną mleka, i polej nią naleśniki. Gotowe naleśniki możesz też udekorować batonikiem i płatkami.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 571kcal
Białko: 30g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 78g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk