
Blog
- Desery
- Ania Jaracz
Kruche ciasteczka z powidłami śliwkowymi – przepis
Składniki:
- 150g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
- 50g masła
- 1 jajko
- odrobina zimnej wody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30g erytrytolu zmiksowanego na puder
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- powidła śliwkowe
Kruche ciasteczka i powidłami śliwkowymi – opis przygotowania:
Do miski dodaj mąkę, proszek do pieczenia, puder z erytrytolu, cukier waniliowy, jajko i pokrojone w kostkę masło. Całość dokładnie zagnieć do konsystencji gładkiego ciasta, dolewając odrobinę zimnej wody. Ciasto przykryj folią i wstaw do lodówki na kilkanaście minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj i wytnij nie za duże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż łyżeczkę powideł, a następnie zlep ciastka tak jak na filmiku. Ciastka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz ok. 15-17 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu przełóż do pojemnika i przechowuj w lodówce.
Udostępnij:

Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol