Jaglany deser czekoladowo-kokosowy

Jaglany deser czekoladowo-kokosowy – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 30g kaszy jaglanej
  • 70g mleka
  • 80g mleczka kokosowego
  • 2 kostki gorzkiej czekolady + trochę mleczka kokosowego
  • 1/2 skyru waniliowego
  • 10g wiórków kokosowych
  • opcjonalnie: ksylitol/erytrytol
  • owoce: np. truskawki, maliny, borówki

 

Jaglany deser czekoladowo-kokosowy  – opis przygotowania:

Kaszę jaglaną ugotuj na mleku i mleczku kokosowym. Gdy kasza będzie miękka i wchłonie całe mleko dodaj do niej skyr waniliowy, wiórki kokosowe, słodzidło i zblenduj na gładką masę a następnie przełóż do słoiczka. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem mleczka kokosowego i polej nią deser. Włóż do lodówki na kilka godzin – przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.

 

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 395kcal
Białko: 15g
Tłuszcze: 18,8g
Węglowodany: 43,5g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Jeden komentarz do “Jaglany deser czekoladowo-kokosowy – przepis

  1. Ela Lipińska pisze:

    Deser jaglany- super!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.