Czekoladowa granola z patelni

Składniki (1 porcja):

  • 15g płatków owsianych
  • 5g nasion słonecznika
  • 5g wiórków kokosowych
  • 5g płatków migdałów
  • kostka gorzkiej czekolady
  • łyżka miodu lub syropu klonowego

 

Czekoladowa granola z patelni – opis przygotowania:

Na patelnię wsyp płatki, słonecznik, wiórki kokosowe, płatki migdałów i posiekaną gorzką czekoladę – całość podsmaż na średnim ogniu, cały czas mieszając. Po chwili dodaj miód lub syrop klonowy i mieszaj, aż do połączenia się składników i uzyskania chrupiącej konsystencji.

  • Do granoli możesz dodać to, co aktualnie masz w domu, np. różnorodne orzechy.
  • Wystarczy dobrać do tego jogurt/twarożek + owoce i mamy gotowy pełnowartościowy posiłek.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 263kcal
Białko: 5,6g
Tłuszcze: 10,7g
Węglowodany: 37,5g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk