
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Czekoladowa granola z patelni
Składniki (1 porcja):
- 15g płatków owsianych
- 5g nasion słonecznika
- 5g wiórków kokosowych
- 5g płatków migdałów
- kostka gorzkiej czekolady
- łyżka miodu lub syropu klonowego
Czekoladowa granola z patelni – opis przygotowania:
Na patelnię wsyp płatki, słonecznik, wiórki kokosowe, płatki migdałów i posiekaną gorzką czekoladę – całość podsmaż na średnim ogniu, cały czas mieszając. Po chwili dodaj miód lub syrop klonowy i mieszaj, aż do połączenia się składników i uzyskania chrupiącej konsystencji.
- Do granoli możesz dodać to, co aktualnie masz w domu, np. różnorodne orzechy.
- Wystarczy dobrać do tego jogurt/twarożek + owoce i mamy gotowy pełnowartościowy posiłek.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 263kcal
Białko: 5,6g
Tłuszcze: 10,7g
Węglowodany: 37,5g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol