Składniki (1 porcja):
- 15g płatków owsianych
- 5g nasion słonecznika
- 5g wiórków kokosowych
- 5g płatków migdałów
- kostka gorzkiej czekolady
- łyżka miodu lub syropu klonowego
Czekoladowa granola z patelni – opis przygotowania:
Na patelnię wsyp płatki, słonecznik, wiórki kokosowe, płatki migdałów i posiekaną gorzką czekoladę – całość podsmaż na średnim ogniu, cały czas mieszając. Po chwili dodaj miód lub syrop klonowy i mieszaj, aż do połączenia się składników i uzyskania chrupiącej konsystencji.
- Do granoli możesz dodać to, co aktualnie masz w domu, np. różnorodne orzechy.
- Wystarczy dobrać do tego jogurt/twarożek + owoce i mamy gotowy pełnowartościowy posiłek.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 263kcal
Białko: 5,6g
Tłuszcze: 10,7g
Węglowodany: 37,5g
SMACZNEGO! 🙂