Blog

Chrupiące tosty z ricottą i brzoskwinią – przepis

Dzisiaj mam dla Was propozycje na chrupiącą i pyszną przekąskę Będą to chrupiące grzanki z ricottą i pieczoną brzoskwinią. Jeśli nie masz ricotty, możesz użyć w zamian np. twarożek grani. W sezonie jesiennym brzoskwinie wymień na śliwki.

 

Składniki (1 porcja):

  • 2 kromki chleba
  • 3 łyżki ricotty
  • Brzoskwinia
  • 3g oliwy z oliwek
  • łyżka miodu
  • listy mięty

 

Chrupiące tosty z ricottą i brzoskwinią – opis przygotowania:

Brzoskwinie pokrój w plastry, przełóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą, miodem i zapiecz w piekarniku przez 15 minut (180st, góra/dół). W międzyczasie chleb podpiecz w tosterze lub na suchej patelni z dwóch stron. Gotowe grzanki posmaruj ricottą lub twarożkiem i nałóż na nie pieczone brzoskwinie i listki mięty.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 367kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 8g
Węglowodany: 65g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁