Dzisiaj mam dla Was propozycje na chrupiącą i pyszną przekąskę Będą to chrupiące grzanki z ricottą i pieczoną brzoskwinią. Jeśli nie masz ricotty, możesz użyć w zamian np. twarożek grani. W sezonie jesiennym brzoskwinie wymień na śliwki.
Składniki (1 porcja):
- 2 kromki chleba
- 3 łyżki ricotty
- Brzoskwinia
- 3g oliwy z oliwek
- łyżka miodu
- listy mięty
Chrupiące tosty z ricottą i brzoskwinią – opis przygotowania:
Brzoskwinie pokrój w plastry, przełóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą, miodem i zapiecz w piekarniku przez 15 minut (180st, góra/dół). W międzyczasie chleb podpiecz w tosterze lub na suchej patelni z dwóch stron. Gotowe grzanki posmaruj ricottą lub twarożkiem i nałóż na nie pieczone brzoskwinie i listki mięty.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 367kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 8g
Węglowodany: 65g
SMACZNEGO! 🙂