Składniki (1 porcja):
- 1 lawasz (biedronka)
- 2 łyżeczki serka śmietankowego
- 1/2 awokado
- sól, pieprz, czosnek, chili
- pomidory koktajlowe + szczypiorek
- roszponka
- 1/2 mozzarelli light
Lawasz z awokado i mozzarellą – opis przygotowania:
Lawasz natnij tak, aby powstały 4 ćwiartki – jedną posmaruj serkiem, nałóż plastry awokado i posyp solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Na drugą ćwiartkę nałóż pomidory i szczypiorek, potem roszponkę i na ostatnią plastry mozzarelli. Złóż i zapiecz w opiekaczu lub na suchej patelni z dwóch stron. Przekrój na pół.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 482kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 21g
Węglowodany: 51g
SMACZNEGO! 🙂