Blog

Lawasz z awokado i mozzarellą – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 1 lawasz (biedronka)
  • 2 łyżeczki serka śmietankowego
  • 1/2 awokado
  • sól, pieprz, czosnek, chili
  • pomidory koktajlowe + szczypiorek
  • roszponka
  • 1/2 mozzarelli light

 

Lawasz z awokado i mozzarellą – opis przygotowania:

Lawasz natnij tak, aby powstały 4 ćwiartki – jedną posmaruj serkiem, nałóż plastry awokado i posyp solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Na drugą ćwiartkę nałóż pomidory i szczypiorek, potem roszponkę i na ostatnią plastry mozzarelli. Złóż i zapiecz w opiekaczu lub na suchej patelni z dwóch stron. Przekrój na pół.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 482kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 21g
Węglowodany: 51g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁