
Blog
Lawasz z awokado i mozzarellą – przepis
Składniki (1 porcja):
- 1 lawasz (biedronka)
- 2 łyżeczki serka śmietankowego
- 1/2 awokado
- sól, pieprz, czosnek, chili
- pomidory koktajlowe + szczypiorek
- roszponka
- 1/2 mozzarelli light
Lawasz z awokado i mozzarellą – opis przygotowania:
Lawasz natnij tak, aby powstały 4 ćwiartki – jedną posmaruj serkiem, nałóż plastry awokado i posyp solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Na drugą ćwiartkę nałóż pomidory i szczypiorek, potem roszponkę i na ostatnią plastry mozzarelli. Złóż i zapiecz w opiekaczu lub na suchej patelni z dwóch stron. Przekrój na pół.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 482kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 21g
Węglowodany: 51g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol