Blog
Lemoniada truskawkowa
Składniki (5 porcji):
- 250 g truskawek
- Sok z 1 cytryny
- 80 g erytrytolu
- Listki mięty
- Woda
- Kostki lodu
Lemoniada truskawkowa – opis przygotowania:
Do dzbanka dodaj truskawki, erytrytol, sok z cytryny i odrobinę wody, całość zblenduj. Dodaj kostki lodu, listki mięty i napełnij dzbanek wodą.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 23kcal
Białko: 0,5g
Tłuszcze: 0,2g
Węglowodany: 4,1g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol