Blog
Domowa gorąca czekolada
Składniki (3 porcje):
- 500 ml mleka
- 30 g kakao
- 30 g czekolady
- 15 g erytrytolu
- szczypta soli
Domowa gorąca czekolada – opis przygotowania:
Do garnka dodaj mleko, kakao i słodzidło, gotuj. Mieszaj, aby nie powstały grudki. Dodaj posiekaną czekoladę i szczyptę soli (pozostaw 1 kostkę do dekoracji) i ponownie mieszaj do jej rozpuszczenia. Przelej do kubków, dodaj spienione mleko i startą czekoladę.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 270kcal
Białko: 12,2g
Tłuszcze: 12,1g
Węglowodany: 28,6g
SMACZNEGO! 🙂
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol