Blog

Tofu z fasolką w aromatycznym sosie

Tofu z fasolką w aromatycznym sosie – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 90 g tofu wędzonego
  • 50 g ryżu basmati
  • 120 g fasolki szparagowej
  • ½ łyżki skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • Ząbek czosnku
  • Sezam
  • Świeże zioła do posypania

 

Tofu z fasolką w aromatycznym sosie – opis przygotowania:

Ryż i fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Tofu pokrój w kostkę, obtocz w skrobii ziemniaczanej i podsmaż na patelni aż będzie złote. Dodaj ugotowaną fasolkę. Przygotuj sos: wymieszaj sos Sriracha z czosnkiem, miodem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Dodaj na patelnię i wymieszaj. Do półmiska nałóż ryż, na to tofu z fasolką, posyp sezamem i świeża kolendrą.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 470,4 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 10,5 g
Węglowodany: 70,4 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁