Blog

Tofu z fasolką w aromatycznym sosie

Tofu z fasolką w aromatycznym sosie

Składniki (1 porcja):

  • 90 g tofu wędzonego
  • 50 g ryżu basmati
  • 120 g fasolki szparagowej
  • ½ łyżki skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • Ząbek czosnku
  • Sezam
  • Świeże zioła do posypania

 

Tofu z fasolką w aromatycznym sosie – opis przygotowania:

Ryż i fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Tofu pokrój w kostkę, obtocz w skrobii ziemniaczanej i podsmaż na patelni aż będzie złote. Dodaj ugotowaną fasolkę. Przygotuj sos: wymieszaj sos Sriracha z czosnkiem, miodem, sosem sojowym i sokiem z limonki. Dodaj na patelnię i wymieszaj. Do półmiska nałóż ryż, na to tofu z fasolką, posyp sezamem i świeża kolendrą.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 470,4 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 10,5 g
Węglowodany: 70,4 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.