Blog

Talarki ziemniaczane z dipem czosnkowym – przepis

Co powiecie na pyszne i chrupiące talarki ziemniaczane z dipem czosnkowym? Ja jestem bardzo na tak!
Lecimy z przepisem.

Składniki (1 porcja):

  • 2 ziemniaki
  • 5g oliwy
  • 10g tartego parmezanu
  • Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek, oregano
  • Pietruszka do posypania
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • Świeża pietruszka posiekana
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano (do smaku)

 

Talarki ziemniaczane z dipem czosnkowym – opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie szorujemy i/lub obieramy a następnie kroimy na cienkie plastry. Przekładamy je do miski, dodajemy oliwę, przyprawy i tarty parmezan – całość mieszamy i pieczemy ok. 30 minut w 230-240 stopniach. W międzyczasie przygotowujemy dip czosnkowy: do miseczki nakładamy jogurt grecki, dodajemy posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku świeżym lub suszonym czosnkiem, solą, pieprzem i oregano.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 291kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 13g
Węglowodany: 35g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁