Blog

Sałatka z pieczonymi warzywami

Sałatka z pieczonymi warzywami – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 100 g buraków
  • 45 g marchwi
  • 70 g ziemniaków
  • 60 g czerwonej fasoli
  • 30 g czerwonej cebuli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g musztardy
  • Sok z cytryny
  • Garść rukoli
  • Sól, pieprz 

 

Sałatka z pieczonymi warzywami – opis przygotowania:

Buraka, marchew i ziemniaka obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Skrop 1/2 porcji oliwy i piecz w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Do miski dodaj upieczone warzywa, fasolę, pokrojoną w kostkę cebulę i rukolę. Przygotuj sos – wymieszaj oliwę, miód, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz. Sałatkę polej sosem i wymieszaj.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 426 kcal
Białko: 8,6 g
Tłuszcze: 21,4 g
Węglowodany: 53,6 g

 

*do sałatki możesz też dodać upieczonego kurczaka, aby podpić ilość białka.

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk