
Blog
- Kolacje
- Ania Jaracz
Sałatka grecka – przepis
Moje kubki smakowe są już totalnie gdzie indziej, ale wróćmy na chwilę do klasyki prosto z Grecji, czyli do sałatki greckiej!
Składniki (1 porcja):
- 1 pomidor malinowy
- 1 ogórek
- 1/2 czerwonej cebuli
- 40g oliwek – polecam czarne z pestką
- 5g oliwy z oliwek
- pieprz, oregano
- 70g sera feta
- opcjonalnie: kapary
Sałatka grecka – opis przygotowania:
Pomidora i ogórka pokrój w większą kostkę, cebulę pokrój w piórka, a następnie przełóż składniki do miski. Dodaj oliwki i kapary, polej oliwą. Na górę nałóż fetę, posyp świeżo mielonym pieprzem i oregano.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 336kcal
Białko: 14g
Tłuszcze: 26g
Węglowodany: 12g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol