Blog
Omlet a’la ciasto śliwkowe
Składniki (1 porcja):
- 2 jajka
- 100 g twarogu półtłustego
- 30 g mąki pszennej
- 5 g erytrytolu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 60 g śliwek
- 5 g oleju rzepakowego
- 5 g cukru pudru
Omlet a’la ciasto śliwkowe – opis przygotowania:
Do miski dodaj jaja, twaróg, mąkę, słodzidło i proszek do pieczenia. Całość rozgnieć widelcem, następnie zblenduj.Pokrój owoce. Na patelni rozgrzej olej, wylej ciasto. Na powierzchni omleta ułóż kawałki owoców, smaż pod przykryciem na średnim ogniu z obu stron. Posyp cukrem pudrem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 482kcal
Białko: 36,6g
Tłuszcze: 21,4g
Węglowodany: 42,8g
SMACZNEGO! :)
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol