Blog
Placuszki jagodzianki
Składniki (1 porcja):
- 150 g skyru waniliowego
- 45 g mąki orkiszowej
- 1 jajko
- szczypta proszku do pieczenia
- 5 g oliwy z oliwek
- 60 g jagód mrożonych
- 10 g erytrytolu
- 6 g migdałów w płatkach
Placuszki jagodzianki – opis przygotowania:
Do miski dodaj skyr, mąką, jajko i proszek do pieczenia, wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanej patelni z oliwą. Do garnka dodaj jagody i słodzidło, gotuj przez kilka minut. Placki przełóż na talerz, polej sosem jagodowym i posyp płatkami migdałów.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 479kcal
Białko: 29g
Tłuszcze: 15,6g
Węglowodany: 63,6g
SMACZNEGO! :)
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol