Blog
- Kolacje
- Ania Jaracz
Sałatka z serem feta i pieczonymi ziemniaczkami – przepis
Sałatka z serem feta i pieczonymi ziemniaczkami! Idealna propozycja na lunch, obiad lub kolację – można podać solo lub z tak jak ja – z pieczonym kurczakiem w formie nuggetsów.
Składniki (2 porcje):
- 2 garści rukoli
- 300g ziemniaków
- 10 pomidorów koktajlowych
- 70g sera feta lub typu feta
- 30g zielonego pesto
- 10g oliwy
- sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków
Sałatka z serem feta i pieczonymi ziemniaczkami – opis przygotowania:
Ziemniaki umyj, pokrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z oliwą i przyprawami a następnie piecz około 30 minut w 220 stopniach. Do miski dodaj rukolę, upieczone ziemniaki, przekrojone pomidory koktajlowe i pokruszony ser feta. Całość polej zielonym pesto i gotowe.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 294kcal
Białko: 10,5g
Tłuszcze: 12,5g
Węglowodany: 35,5g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol