Blog

Owsianka czeko-wiśnia z masłem orzechowym – przepis

Dzisiaj coś dla fanów słodkich smaków, a mianowicie owsianka z idealnym duetem jakim jest czekolada i wiśnia! Mrożone wiśnie polecam kupić w Biedronce, są znacznie tańsze, niż w Lidlu 

 

Składniki (1 porcja):

  • 40g płatków owsianych
  • 150g mleka lub napoju roślinnego
  • łyżeczka kakao
  • kostka gorzkiej czekolady
  • 15g odżywki białkowej lub 1/2 opakowania skyru waniliowego
  • 120g mrożonych wiśni
  • łyżeczka ksylitolu + łyżeczka skrobii
  • 7g masła orzechowego
  • 5g płatków migdałów

 

Owsianka czeko-wiśnia z masłem orzechowym – opis przygotowania:

W garnku zagotuj mleko. Dodaj do niego płatki, kakao i gorzką czekoladę – gotuj przez chwile, co jakiś czas mieszając do momentu, aż płatki zgęstnieją. Wyłącz kuchenkę, dodaj odżywkę lub skyr i wymieszaj. W drugim garnku podgrzej wiśnie – gdy się rozmrożą dodaj do nich ksylitol i skrobię, a następnie dokładnie mieszaj, aż do powstania a’la frużeliny. Owsiankę przełóż do miski, dodaj wiśnie, masło orzechowe i posyp płatkami migdałów.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 533kcal
Białko: 24g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 73g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Jeden komentarz do “Owsianka czeko-wiśnia z masłem orzechowym – przepis

  1. Avatar Natalia pisze:

    Czy można użyć świeżych wiśni?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁