Blog
Kanapka z awokado i łososiem wędzonym – przepis
Propozycja śniadania w wersji wytrawnej w postaci wypasionej kanapki.
Składniki (1 porcja):
- 2 kromki chleba
- 1/2 awokado + sól, pieprz, czosnek
- 25g łososia wędzonego na zimno
- 1/2 pomidora
- roszponka
- kiełki – u mnie jarmużu
Kanapka z awokado i łososiem wędzonym – opis przygotowania:
Chleb podpiecz na grzanki. Awokado rozgnieć widelcem z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku. Jedną grzankę posmaruj pastą i nałóż na nią plastry pomidora. Na drugą grzankę nałóż roszponkę, łososia i kiełki. Grzanki złóż i przekrój na pół.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 346kcal
Białko: 14g
Tłuszcze: 16,5g
Węglowodany: 37g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol