Kanapka z awokado i łososiem wędzonym – przepis

Propozycja śniadania w wersji wytrawnej w postaci wypasionej kanapki.

 

Składniki (1 porcja):

  • 2 kromki chleba
  • 1/2 awokado + sól, pieprz, czosnek
  • 25g łososia wędzonego na zimno
  • 1/2 pomidora
  • roszponka
  • kiełki – u mnie jarmużu

 

Kanapka z awokado i łososiem wędzonym – opis przygotowania:

Chleb podpiecz na grzanki. Awokado rozgnieć widelcem z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku. Jedną grzankę posmaruj pastą i nałóż na nią plastry pomidora. Na drugą grzankę nałóż roszponkę, łososia i kiełki. Grzanki złóż i przekrój na pół.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 346kcal
Białko: 14g
Tłuszcze: 16,5g
Węglowodany: 37g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.