Blog
Sałatka z halloumi i brzoskwiniami
Składniki (1 porcja):
- 85 g brzoskwiń
- 60 g sera halloumi
- 5 g masła
- 12 g miodu
- 15 g orzechów pekan
- 25 g serka śmietankowego
- 5 g oliwy z oliwek
- roszponka
- 40 g ogórka
- 25 g cebuli czerwonej
Sałatka z halloumi i brzoskwiniami – opis przygotowania:
Brzoskwinię pokrój w ćwiartki, ser w kostkę. Ser usmaż na suchej patelni, następnie zdejmij. Na patelnię dodaj masło, miód i brzoskwinię, po chwili dodaj orzechy. Talerz posmaruj serkiem śmietankowym, posyp solą, pieprzem i skrop oliwą.Dodaj sałatę, brzoskwinie, ser, orzechy, pokrojonego w kostkę ogórka i pokrojoną w paski cebulę. Polej pozostałym na patelni masłem z miodem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 530kcal
Białko: 18,9g
Tłuszcze: 39,6g
Węglowodany: 28,1g
SMACZNEGO! 🙂
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol