Domowe Reese’s – przepis

Składniki (4 sztuki):

  • 80g gorzkiej czekolady
  • 60g masła orzechowego
  • 40g erytrytolu/ksylitolu


Domowe Reese’s – opis przygotowania:

Przygotuj małe papilotki do muffinek. W misce dokładnie wymieszaj masło orzechowe z cukrem pudrem z erytrytolu lub ksylitolu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Do każdej papilotki dodaj po łyżeczce roztopionej czekolady, włóż na kilka minut do zamrażarki. Na czekoladę dodaj po łyżeczce masła orzechowego, a następnie przykryj kolejną warstwą czekolady. Wszystkie czekoladki wstaw do zamrażarki na godzinę (do zastygnięcia czekolady), a następnie wyjmij i przechowuj w lodówce.

 

Wartości odżywcze (1 sztuka):

Kaloryczność: 200 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 14,5 g
Węglowodany: 14,5 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.