Mam diety na wynos wegetariańskie 1600 kcal. Przepisy w tych dietach są proste do wykonania. Większość z nich nie wymaga odgrzewania. Fajnie, że dania mają podobną kaloryczność, bo dzięki temu łatwo można je wymieniać między sobą.
Moja przemiana tak właściwie zaczęła się ponad dwa lata temu, kiedy rozpoczęłam pracę nad zaburzeniami odżywiania i samooceną. Mam 160 cm wzrostu i przy tym wzroście moja waga wahała się od jakichś 40 do 80 kg. W tym roku poczułam gotowość do rozpoczęcia zdrowej redukcji. Moja startowa masa ciała w połowie stycznia wynosiła 78,2 kg (czyli była to otyłość I stopnia). Moim celem było osiągnięcie BMI w optymalnym zakresie. Cel udało się zrealizować – dzisiaj waga wskazuje 63,1 kg. Dzięki korzystaniu z diet wiem ile powinnam jeść, umiem skomponować zbilansowany posiłek i oszacować kaloryczność produktów. Udało mi się także znaleźć aktywności fizyczne, które sprawiają mi przyjemność, przez co lepiej się czuję i mam znacznie lepszą kondycję.