
Blog
Zielona pasta na kanapki
Składniki (2 porcje):
- 140 g awokado
- 150 g serka wiejskiego lekkiego
- ½ cytryny
- Ząbek czosnku
- Szczypiorek, pietruszka, bazylia
- Sól, pieprz
- 2 bułki żytnie
- 100 g pomidorków koktajlowych
Zielona pasta na kanapki – opis przygotowania:
Do miski dodaj awokado, serek wiejski, świeże zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Całość zblenduj na gładką pastę. Bułkę przekrój na pół i posmaruj pastą. Dodaj pokrojone pomidorki, posyp solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 384 kcal
Białko: 18,6g
Tłuszcze: 14,1g
Węglowodany: 46,7 g
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol