Zielona pasta na kanapki

Zielona pasta na kanapki

Składniki (2 porcje):

  • 140 g awokado
  • 150 g serka wiejskiego lekkiego
  • ½ cytryny
  • Ząbek czosnku
  • Szczypiorek, pietruszka, bazylia
  • Sól, pieprz
  • 2 bułki żytnie
  • 100 g pomidorków koktajlowych

 

Zielona pasta na kanapki – opis przygotowania:

Do miski dodaj awokado, serek wiejski, świeże zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Całość zblenduj na gładką pastę. Bułkę przekrój na pół i posmaruj pastą. Dodaj pokrojone pomidorki, posyp solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 384 kcal
Białko: 18,6g
Tłuszcze: 14,1g
Węglowodany: 46,7 g 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.