Zapiekane bułki

Nie masz pomysłów na kolację? A co powiesz na zapiekane bułki z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą?

Składniki:

  • 2 bułki poranne lub fitness
  • 10 pieczarek
  • 100g świeżego szpinaku
  • 50g tartej mozzarelli
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • szczypiorek
  • 5g oleju + 5g oliwy
  • sól, pieprz, czosnek

 

Zapiekane bułki – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Gdy będą zarumienione dodaj szpinak i poczekaj, aż zwiędnie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Przygotuj bułki: odetnij z nich górę, wydrąż środek i polej delikatnie oliwą. Wypełnij je przygotowanym nadzieniem, posyp tartą mozzarellą i zapiekaj kilka minut w 180 stopniach, do momentu, aż ser się stopi a pieczywo będzie chrupiące. Gotowe zapiekanki polej ketchupem i posyp świeżym szczypiorkiem

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 378kcal
Białko: 20g
Tłuszcze: 14g
Węglowodany: 45g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *