Blog
- Kolacje
- Dominika Hatala
Zapiekane bułki
Nie masz pomysłów na kolację? A co powiesz na zapiekane bułki z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą?
Składniki:
- 2 bułki poranne lub fitness
- 10 pieczarek
- 100g świeżego szpinaku
- 50g tartej mozzarelli
- 2 łyżeczki ketchupu
- szczypiorek
- 5g oleju + 5g oliwy
- sól, pieprz, czosnek
Zapiekane bułki – opis przygotowania:
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Gdy będą zarumienione dodaj szpinak i poczekaj, aż zwiędnie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Przygotuj bułki: odetnij z nich górę, wydrąż środek i polej delikatnie oliwą. Wypełnij je przygotowanym nadzieniem, posyp tartą mozzarellą i zapiekaj kilka minut w 180 stopniach, do momentu, aż ser się stopi a pieczywo będzie chrupiące. Gotowe zapiekanki polej ketchupem i posyp świeżym szczypiorkiem
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol