Blog

Wrap z omletem i awokado – przepis

Mam dzisiaj dla Was pyszną propozycję na wytrawne śniadanie z awokado i jajkami w roli głównej. Fanów tego połączenia zapraszam po przepis. Jest to też idealna opcja dla osób, które szukają śniadania z mniejszą ilością węglowodanów.

 

Składniki (1 porcja):

  • 1 tortilla pełnoziarnista lub pszenna
  • 2 jajka
  • 3g oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
  • 1/2 awokado
  • 1/2 pomidora
  • garść roszponki

 

Wrap z omletem i awokado – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej olej (patelnia musi być większa i nieprzywierająca). Jajka rozbij do miski, dodaj sól, pieprz i dokładnie je wymieszaj. Masę jajeczną przelej na patelnię i przykryj ją plackiem tortilli. Smaż na mniejszym ogniu, aż omlet na dole się zetnie a następnie obróć placek z omletem na drugą stronę. Na środek nałóż garść roszponki, pokrojone w paski awokado i plastry pomidora. Złóż tortillę z dwóch stron i zapiekaj jeszcze ok. minutę. Przełóż na talerz i ewentualnie przekrój na pół.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 476kcal
Białko: 20g
Tłuszcze: 27g
Węglowodany: 37g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁