Blog

Tosty z jajkiem i sałatką – przepis

Propozycja śniadania w wersji wytrawnej – cały talerz ma około 400kcal. Idealna i sycąca opcja na redukcję.

 

Składniki (1 porcja):

  • 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 2 jajka
  • 7g oliwy
  • garść rukoli lub innej sałaty
  • ogórek, pomidory koktajlowe, czerwona cebula, szczypiorek
  • 20g sera camembert

 

Tosty z jajkiem i sałatką – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. W kromkach chleba tostowego wytnij otwory za pomocą kieliszka lub mniejszej szklanki. Podpiecz je na patelni z jednej strony a następnie obróć i w otwory wbij jajka. Posyp solą i pieprzem a następnie przykryj patelnię. Przygotuj prostą sałatkę z rukoli lub innej sałaty, do tego pomidor, ogórek, czerwona cebula i ser camembert/feta. Polej ją oliwą i dopraw do smaku. Tosty z jajkiem posyp szczypiorkiem i podaj z sałatką.
 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 405kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 22,5g
Węglowodany: 27g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁