Blog
Tofucznica – przepis
Składniki (1 porcja):
- 90 g tofu
- 10 g oliwy z oliwek
- 7 g płatków drożdżowych
- 140 g pomidora
- 60 g chleba żytniego
- Szczypiorek
- Kurkuma
- Sól czarna kala namak
Tofucznica- opis przygotowania:
Na patelni z dodatkiem oliwy podsmaż pokruszone tofu z dodatkiem odrobiny wody i kurkumy. Po chwili dodaj płatki drożdżowe i sól kala namak. Całość podsmażaj do momentu, aż woda wyparuje a potrawa będzie miała konsystencję przypominającą jajecznicę. Gotową tofucznicę przełóż na talerz, posyp świeżymi ziołami i podaj z chlebem oraz pomidorem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 403kcal
Białko: 18,8g
Tłuszcze: 18,7g
Węglowodany: 35,1g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol