Składniki (1 porcja):
- 90 g tofu
- 10 g oliwy z oliwek
- 7 g płatków drożdżowych
- 140 g pomidora
- 60 g chleba żytniego
- Szczypiorek
- Kurkuma
- Sól czarna kala namak
Tofucznica- opis przygotowania:
Na patelni z dodatkiem oliwy podsmaż pokruszone tofu z dodatkiem odrobiny wody i kurkumy. Po chwili dodaj płatki drożdżowe i sól kala namak. Całość podsmażaj do momentu, aż woda wyparuje a potrawa będzie miała konsystencję przypominającą jajecznicę. Gotową tofucznicę przełóż na talerz, posyp świeżymi ziołami i podaj z chlebem oraz pomidorem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 403kcal
Białko: 18,8g
Tłuszcze: 18,7g
Węglowodany: 35,1g