Blog

tofucznica

Tofucznica – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 90 g tofu
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 7 g płatków drożdżowych
  • 140 g pomidora
  • 60 g chleba żytniego
  • Szczypiorek
  • Kurkuma
  • Sól czarna kala namak

 

Tofucznica- opis przygotowania:

Na patelni z dodatkiem oliwy podsmaż pokruszone tofu z dodatkiem odrobiny wody i kurkumy. Po chwili dodaj płatki drożdżowe i sól kala namak. Całość podsmażaj do momentu, aż woda wyparuje a potrawa będzie miała konsystencję przypominającą jajecznicę. Gotową tofucznicę przełóż na talerz, posyp świeżymi ziołami i podaj z chlebem oraz pomidorem.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 403kcal
Białko: 18,8g
Tłuszcze: 18,7g
Węglowodany: 35,1g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁