Tagliatelle z kurkami

Składniki (2 porcje):

  • 130g makaronu
  • 250g świeżych kurek
  • 1 mniejsza cebula
  • 5g oliwy + 5g masła
  • 60-70g śmietanki 12%
  • 30g grana padano lub parmezanu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, czosnek

 

Tagliatelle z kurkami – opis przygotowania:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj umyte kurki i dopraw całość solą i pieprzem. Dodaj śmietankę i gotuj przez 2-3 minuty. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i dopraw do smaku. Gotowy makaron przełóż na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem, tartym grana padano i świeżą pietruszką.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 453kcal
Białko: 18g
Tłuszcze: 16,5g
Węglowodany: 49g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.